Q&A - Sweat Stop

Q&A

Vad är SweatStop®?

SweatStop är speciellt utvecklade antiperspiranter anpassade för alla, med aktiva substanser som aloe vera och camphor erbjuds skonsam applicering som kan anpassas efter hudens känslighet och mängden svettutsöndring. Antiperspiranterna stoppar svett och lukt i upp till 7 dagar och ger aktivt skydd i upp till 72 timmar. Dessa kan appliceras på händer, fötter, armhålor, rygg, överkropp, huvud och ansikte. Även rekommenderas produkterna som behandling mot överdriven svettning (hyperhidros).

Vad är hyperhidros?

Hyperhidros innebär kraftigt överdriven svettning som inte har en funktionell aspekt relaterat till kroppens behov. Det kan förekomma både lokalt och över hela kroppen, normalt sett är det vanligare med lokal hyperhidros. Hyperhidros förekommer lika ofta hos män som kvinnor och är ärftligt.

Hur använder man SweatStop®?

  1. Tvätta och torka huden noggrant innan applicering
  2. Applicera tunt lager
  3. Vänta 3 minuter och låt torka in
  4. Gå till sängs, alternativt undvik fysisk aktivitet timmarna efter applicering
  5. Notera att detta gäller alla produkter förutom: ReLotion, Ixal och Instant Hand Lotion, för mer information, läs under de specifika produktsidorna.

Hur fungerar SweatStop®?

Alla SweatStop® produkter förutom Ixal och ReLotion innehåller aluminiumsalt. Aluminium används för att blockera och hämma svettutsöndring. Eftersom vissa hävdar att aluminium i antiperspiranter är farligt är det viktigt att förstå hur produkterna fungerar. För att en molekyl ska kunna diffundera genom huden krävs att den väger < 700 u. Om du däremot fortfarande har frågetecken kring detta kan du antingen kontakta docent Carl Swartling på svettmottagningen i StockholmHär
SweatStop erbjuder också den aluminiumfria produkten Ixal som reducerar överdrivna svettningar utan att täppa igen svettkörtlarna, den reducerar både utsöndringen och lukten av svett samtidigt som den vårdar och stärker huden. Läs mer om produkten och konsumentstudien som utförts Här

Vid fler frågor

Tveka inte att kontakta oss antingen via email, telefon eller via kontaktformuläret